Blog

Zo creëer je meer sfeer in huis met gordijnen

Zo creëer je meer sfeer in huis met gordijnen

Binnen wil je het ’t liefst zo gezellig mogelijk maken. Kaarsjes aan, plaid op de bank en de gordijnen dicht. Gordijnen zijn de sfeermakers van je interieur. Gelukkig aan keuze geen gebrek. Maar wat past nu precies bij de sfeer die jij wilt creëren? Wij zetten wat opties voor je op een rij.

In-betweens
Fan van een lichte en landelijke sfeer? Dan zijn in-betweens misschien wel wat voor jou. Door de semi-transparante stof geven deze gordijnen direct een open en licht gevoel. Ze zorgen voor een mooie lichtinval in de ruimte en zijn goed te combineren met andere zonwering en raamdecoratie. Met gordijnen bijvoorbeeld. Zo hou je een lichte sfeer, maar kun je wel de warmte binnenhouden en het wat donkerder maken als je daar zin in hebt. Daarnaast dragen in-betweens bij aan een goede akoestiek in huis. Zo dempen ze het geluid.

Overgordijnen
Ook overgordijnen in basis tinten zorgen voor een lichte, intieme sfeer. Kies bijvoorbeeld voor kleuren als licht grijs, licht bruin of een nude roze tint. Wanneer je kiest voor een overgordijn in combinatie met een andere gordijnstof, creëer je warmte en een luxe uitstraling. Ook hierin kun je met kleuren spelen. Kies voor neutrale kleuren om de ruimte groter te laten lijken en een warm gevoel te creëren. Maar je kunt ook voor contrasterende gordijnen kiezen om de ruimte kleiner en knusser te doen ogen.

Klassieke gordijnen
Naast egale kleuren kun je natuurlijk ook kiezen voor een print. Dat kan goed met klassieke gordijnen. Kies bijvoorbeeld voor gordijnen met botanische en florale dessins om rust en warmte in je huis te creëren. Of ga voor mooie, klassieke patronen om een stijlvolle touch aan je interieur te geven.

Bij Maas & Waal Wooninrichters hebben we verschillende merken in ons assortiment die een oneindig veel keuze bieden als het aankomt op gordijnen. Hulp nodig bij je keuze? Een van onze adviseurs helpt je graag in de winkel.