Hoe maak je van jouw woning een Smart Home?

Blog

Hoe maak je van jouw woning een Smart Home?

Als je dacht dat een huis niet meer is dan een stapel bakstenen, dan heb je het mis. Elk huis heeft een karakter en de mogelijkheid om te veranderen - of te groeien. Het is mogelijk om je woning in een handomdraai om te toveren in een "Smart Home". Smart living is tegenwoordig een hele grote hype op de huizenmarkt. Door apparaten aan elkaar te koppelen kun je elk huis 'slimmer' maken, denk aan smart locks, camera's en op afstand bedienbare raamdecoratie. Het brengt voordelen met zich mee waardoor mensen zich comfortabeler, veiliger en efficiënter voelen. In principe kan iedereen slim wonen, zolang je maar een internetverbinding hebt.

SMART OP AFSTAND
Een van de grote voordelen van smart wonen is dat je overal en nergens op de hoogte kan blijven van wat er rondom -en in jouw huis gebeurt. Je kunt namelijk met één enkele app alle verbonden apparaten beheren.

EEN SMART DEURBEL
Een van de grote voordelen van smart living is dat je overal op de hoogte kunt blijven van wat er rondom -en in- je huis gebeurt. Je kunt immers alle aangesloten apparaten met één app beheren.

SMART RAAMDECORATIES
Als je op zoek bent naar meer luxe, privacy en veiligheid kun je kiezen voor automatische gordijnen of binnenzonnewering. Met slechts een druk op de knop kun je gemakkelijk de stand van je gordijnen en binnenzonwering aanpassen. Hiervoor hoe je tegenwoordig niet eens thuis te zijn.
Met de slimme systemen van Powerview en Somfy kun je jouw raamdecoratie waar je ook bent, wanneer je maar wilt aanpassen. Zo zorg je er gemakkelijk voor dat jouw interieur beschut wordt tegen zon en warmte als de zon ineens begint te schijnen of dat pottenkijkers geen zicht meer hebben als je afspraak iets later wordt dan gepland. Hiermee is je woning altijd goed beschermd.

SMART VERLICHTING
Een slim systeem biedt niet alleen extra veiligheid, het zorgt ook voor extra comfort en sfeer in je huis. Het geeft je de mogelijkheid om al je lampen te bedienen vanaf je smartphone. Wil je liever warm of koel licht, voor de avond of overdag? Zelfs wanneer je niet thuis bent, kun je alle lichten op afstand bedienen.

SMART SOUND
Wellicht heb je Spotify op je smartphone, maar vind je dat zachte geluid helemaal niks. Of je nu in de keuken, huiskamer of slaapkamer bent met je smartspeakers kun je je muziek streamen waar je ook bent. Wil je nog een stapje hoger gaan, dan kun je kiezen voor een smartspeaker met voice recognition.

Al deze functies bieden heel veel voordelen. Zodra je alles met elkaar gekoppeld hebt merk je dat je huis tot leven komt. Dit kun je doen via een router die een verbinding maakt met alle apparaten en jouw smartphone. Slim wonen was nog nooit zo simpel.