Blog

Duurzame vloeren en raambekleding

De meeste mensen willen graag een handje bijdragen aan een duurzame wereld. Dit kun je doen door minder vlees te eten of energie te besparen, maar ook door duurzame producten aan te schaffen voor je interieur. Zoals: duurzame vloeren, gordijnen of raamdecoratie. We hebben een paar merken op een rijtje gezet die je helpen aan een duurzamer interieur!

Duurzame vloeren
De beste vloeren kun je vinden bij Moduleo. De PVC-vloeren van Moduleo zijn comfortabel en voelen fijn aan onder je voeten. Dit is vooral lekker als je net wakker wordt en uit je bed stapt. De vloer heeft altijd een fijne temperatuur. Dit komt omdat de vloer isolerende eigenschappen heeft. Daarnaast is de vloer ook geschikt voor bijvoorbeeld vloerverwarming of koeling. Ten slotte geeft Moduleo de vloeren een garantie tot 20 jaar als het goed onderhouden wordt.

Duurzame gordijnen
De Ploeg staat bekend om hun duurzame materialen. Zo hergebruiken ze hun knipafval. Door de gordijnen op maat te knippen blijven er altijd lappen stof over. Er bleef zoveel over dat ze besloten dat te gaan hergebruiken. Daarnaast heeft De Ploeg een circulaire gordijnstof gepresenteerd. Namelijk SEA. Deze stof is gemaakt van aangespoeld plastic. Zoals je leest is De Ploeg een duurzaam merk en willen ze graag bijdragen aan een duurzame wereld.

Duurzame raamdecoratie
Ook Luxaflex® zet zich graag in voor een duurzame wereld. Ze hergebruiken bijvoorbeeld oceaanplastic. Daarnaast maken ze ook gebruik van gerecycled aluminium, met 98% gerecycled materiaal. De producten die van gerecycled aluminium gemaakt worden, dragen daarom ook het Cradle to Cradle Certified™ label op Bronze-niveau. Dat houdt in dat de jaloezieën geen schadelijke stoffen bevatten voor mensen of het milieu.
Ook maakt Luxaflex® gebruik van de materialen; FSC-hout en bamboe. FSC-hout is hout uit verantwoord beheerde bossen. Als er een FSC-logo op een label van het product staat kun je ervan uit gaan dat je bijdraagt aan bossen die lang in leven zullen blijven.

Persoonlijk advies

Onze interieur specialisten helpen je graag iets te vinden wat past binnen jouw wensen en budget.

Voor iedere woonstijl

We werken met de mooiste merken. Zorgvuldig voor jou bij elkaar gezocht.

Authentiek maatwerk

Alle materialen worden vakkundig ingemeten, verwerkt en gemonteerd.