Blog

Interieurtrends voor 2023

Aangezien er steeds meer mogelijk is binnen een woning, vind je hier de belangrijkste trends van 2023 én tips om ze direct toe te passen in jouw huis. Het komende jaar staan comfort en stijl centraal, maar ook functionaliteit en bewustzijn spelen een grote rol. Hoe je dit kunt toepassen in jouw woning, lees je hieronder.

1. Natuurlijke inspiratie
Na een periode waarin we het overgrote deel van onze tijd binnenshuis spendeerden, verlangen we steeds meer naar de natuur. Zo smelt het buitengevoel dit jaar samen met ons interieur. Het is dan ook geen verassing dat de trendkleuren van 2023 vooral gebaseerd zijn op aardetinten zoals terra, oker en beige. In combinatie met organische (ronde) vormen en lijnen creëer je vervolgens een fijn thuisgevoel.

Hoe? Maak van je huis een veilige, comfortabele basis door het gebruik van natuurlijke tinten en zachte materialen. Kies bijvoorbeeld voor een vloerkleed met ronde afwerkingen en gordijnen van aaibare stoffen.

2. Thuis als kantoor
Naast een veilige plek om je terug te kunnen trekken, hebben we nog steeds behoefte aan gemak en functionaliteiten. Nu menig keuken vaak ook dient als thuiswerkplek is het van belang om een ruimte te creëren waar je geconcentreerd kunt werken. Waar er thuis vaak genoeg afleidingen op de loer liggen, is het verstandig om de rust te bewaren op het gebied van licht en privacy.

Hoe? Houd de afleiding buiten en de focus binnen. Kies voor effectieve gordijnen of andere raamdecoratie om van jouw thuis een praktisch kantoor te maken. Hiermee kun je de hoeveelheid lichtinval en de afzondering van buitenaf nog beter reguleren.

3. Layering
Layering staat voor het mengen van verschillende raambekleding op gelaagde wijze. Deze trend draagt bij aan de warme sfeer in jouw woning. Vooral het combineren van harde en zachte materialen geeft een stijlvol effect. Naast het toevoegen van karakter, draagt deze techniek bij aan de isolatie van de ruimte en stook je een stuk minder hard in 2023.

Hoe? Layering pas je toe door je gordijnen aan te vullen met zonwering, zoals bijvoorbeeld zachtere rolgordijnen of plissé. Zoek je juist een stoerdere uitstraling? Kies dan voor harde materialen zoals hout of aluminium.

4. Duurzaam wonen
In 2023 willen we ons huis nóg bewuster en duurzamer inrichten. Investeren op de lange termijn kent dan ook een steeds grotere focus. Dit uit zich in de keuze voor gedegen en kwalitatieve materialen. Voorbeelden hiervan zijn materialen met een lange levensduur, die ook nog eens bijdragen aan de isolatie van je woning.

Hoe? Kies dit jaar eens voor dikke, zware gordijnen. Velour of jacquard houdt warmte langer vast. Zet daarnaast layering in door de juiste raamdecoratie, en merk echt verschil in de isolatie van je huis.

De bovenstaande trends zijn gemakkelijk toe te passen om van jouw huis, de ideale woonomgeving te maken. Mocht je nog niet zeker weten waar jij dit jaar je focus op wilt leggen, helpen we je graag met het maken van een keuze. Kom daarvoor gerust langs bij Maas & Waal Wooninrichters voor een persoonlijk advies. Onze medewerkers helpen je graag met het toepassen van de laatste ontwikkelingen op het gebied van woning(textiel). Gebruik de volledige potentie van jouw woning, met de trends van 2023.

Persoonlijk advies

Onze interieur specialisten helpen je graag iets te vinden wat past binnen jouw wensen en budget.

Voor iedere woonstijl

We werken met de mooiste merken. Zorgvuldig voor jou bij elkaar gezocht.

Authentiek maatwerk

Alle materialen worden vakkundig ingemeten, verwerkt en gemonteerd.