Blog

Zo houd je jouw raamdecoratie lang mooi

Voor goede kwaliteit raamdecoratie betaal je al snel veel geld. Daarom is het belangrijk dat je zo lang mogelijk jouw raamdecoratie mooi houd. Lees hieronder een aantal tips om jouw favoriete raamdecoratie zo lang mogelijk mooi te houden.

Gordijnen
Om je gordijnen schoon te houden denkt je natuurlijk al snel aan wassen. Maar je gordijnen wassen hoeft niet altijd goed te zijn. Kijk ten eerste naar het label of je de gordijnen uberhaupt kan wassen. Als je ze kan wassen, doe dit niet te vaak. Als je dan toch gaat wassen, doe dit op 30 graden en doe niet aan centrifugeren! Zorg er ook voor dat je wastrommel groot genoeg is zodat het gordijn maar twee derde van de trommel in beslag neemt.
Vaak is je gordijnen wassen helemaal niet nodig. Zijn je gordijnen schoon, maar ruiken ze niet meer zo lekker? Hang de gordijnen op een mistige dag buiten. Na een paar uurtjes ruiken ze weer heerlijk fris.

Duette® Shades
Om Duette® Shades van Luxaflex® mooi te houden adviseren wij de stof wekelijks te reinigen. Je kan de stof reinigen met een plumeau. Eventueel kan je ook een handstofzuiger gebruiken. Wel is het zo handig om deze op een lage stand te zetten.
Als je de stof wil reinigen met de hand moet je rekening houden met de gemetalliseerde laag aan de achterkant, deze mag nooit nat worden. Verder moet je zorgen dat het water niet warmer is dan 30 graden en voeg een dopje niet-synthetische wasmiddel toe. Zorg er ook voor dat de plooien geopend zijn als je deze in het water houdt. Hierdoor reinigt u de stof ook tussen de plooien.

Jaloezieën
Wil je dat je jaloezieën hun frisse uiterlijk blijven bijhouden? Dan is het afstoffen van je jaloezieën de snelste en beste optie. Sluit de lamellen voordat je hieraan begint, je kunt dan eenvoudig de opgehoopte stof verwijderen met een plumeau of harige kwast. U kunt zelfs de stofzuiger gebruiken.
De boven bak van horizontale jaloezieën is meestal gemaakt van metaal. Hou er rekening mee dat de boven bak nooit nat mag worden.

Persoonlijk advies

Onze interieur specialisten helpen je graag iets te vinden wat past binnen jouw wensen en budget.

Voor iedere woonstijl

We werken met de mooiste merken. Zorgvuldig voor jou bij elkaar gezocht.

Authentiek maatwerk

Alle materialen worden vakkundig ingemeten, verwerkt en gemonteerd.